Wijnegem weer wat fietsvriendelijker! Ook uw idee is welkom!

Wijnegem weer wat fietsvriendelijker! Ook uw idee is welkom…

Dankzij Dorpspartij Durf kwamen er verschillende fietsvriendelijke toetsen in het Wijnegems straatbeeld. Ook in de laatste weken van 2018 werd Wijnegem dankzij gedurfd beleid nog fietsvriendelijker. Zo werd het fietspad op de Turnhoutsebaan (richting Wijnegem-centrum) ter hoogte van de Hippolyte Meeùsstraat grondig aangepakt. Binnen de beschikbare ruimte werd het bestaande fietspad geoptimaliseerd zodat het qua fietscomfort en –veiligheid voldoet aan de nieuwe vereisten.

En daar stopt het niet. Ook in de toekomst plukt Wijnegem de vruchten van het sterke mobiliteitsbeleid van de afgelopen jaren. Niet alleen met een ecoduct en veilige fietsverbindingen voor de nieuwe Hoogmolenbrug scoorden we op regionaal niveau punten, ook het fietspad aan de s’Gravenwezelsesteenweg tot aan de Broekstraat ondergaat (binnen afzienbare tijd) een metamorfose. Het smalle fietspad ruimt plaats voor een hagelnieuw, breed dubbelrichtingsfietspad. Er staat dus heel wat moois op de planning. Dat juichen wij als dorppartij Durf alleen maar toe. Mobiliteit én leefbaarheid gaan immers hand in hand en staan hoog op onze agenda de komende jaren.

Tot slot kunnen we niet genoeg herhalen dat het mobiliteitsbeleid van Dorpspartij Durf rekent op de inbreng van Wijnegemnaars. Lokale burgerparticipatie is de belangrijkste bestaansreden van Durf! Ook uw mening telt dus!

Heeft u goede ideeën over een mobieler, veiliger én fietsvriendelijker Wijnegem? Laat het mij zeker weten via tom.tachelet@dorpspartijdurf.be.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Lijsttrekkerschap dorpspartij durf! #kieslokaal

Aantal verkeersongevallen Houtlaan op het hoogste peil in 10 jaar. Kiezen we voor tijdswinst, of gaan we voor meer veiligheid én woonkwaliteit?

12de werk voor Wijnegem. Mijn lokale droom: een open brief voor Wijnegem! *Filmpje*