Over Tom Tachelet

                                               

Wie ben ik?
- Woonachtig in (het tweede deel van) de Schoolstraat in Wijnegem. 
- Trotse vader van twee kinderen Kobe en Marie. 
- Manager HR-bedrijf
- Leerling Vrije Basisoefenschool Wijnegem & Annuntia-Instituut
- Jeugd: lid Jeugdhuis Ahoy, BBC Wijnegem, Chiro Wijnegem

Waarom lanceerde ik 12 frisse ideeën voor Wijnegem?
Als kind groeide ik mijn ganse jeugd op in Wijnegem.
Ik speelde basketbal bij BBC Wijnegem, zag het Wijnegem Shopping Center verrijzen, ging naar de jeugdbeweging, dronk mijn eerste 'Palmke' in jeugdhuis Ahoy, en doorliep zowel de lagere als middelbare school in Wijnegem. Wijnegem is met andere woorden de rode draad in mijn leven.

Het is mijn dorp geworden, een dorp waar ik nog steeds trots op ben... Een dorp waar mensen elkaar nog persoonlijk aanspreken in de lokale Delhaize, een dorp met een zeer actief verenigingsleven, een dorp met fantastische bakkers én beenhouwers ... Kortom een dorp dichtbij de stad maar mét een zeer uniek dorps karakter.

Ondanks al dat goeds, kent Wijnegem serieuze uitdagingen. De steeds groter wordende druk(te) vanuit de stad, de verstedelijking rond de dorpskern, de serieuze druk op 'onbebouwde groene ruimtes', mobiliteitskwesties zoals de Houtlaan & nieuwe Bananenbrug, de druk op scholen omwille van de steeds groter wordende dorpspopulatie, ... .

Deze uitdagingen moeten met passie én kennis van zaken het hoofd geboden worden. Daarom heb ik me bewust geëngageerd en besloten actief mijn schouders te zetten onder een project voor en door Wijnegemenaars. Dat project vond ik terug in dorpspartij durf, de enige échte lokale dorpspartij in Wijnegem.


                                                   


Reacties

Populaire posts van deze blog

7de werk voor Wijnegem. Waar is Tommy? Wie zoekt die vindt. Een nieuwe kijk op ruimtelijke ordening.

8ste werk voor Wijnegem. Beter een goede buur dan een verre vriend. Het belang van dynamische buurten voor Wijnegem.

3de werk voor Wijnegem. Van "culturele pop-up wedstrijd" tot "de renovatie van onze Jan Vlemincktoren". Iedereen telt mee.